Hanne Beutels

Hanne Beutels is het Belgische handtassenlabel dat in 2010 werd opgericht door Hanne Beutels. Los van seizoenen en trends, en wars van massaproductie, kiest deze selfmade woman resoluut voor kleine, duurzame collecties in beperkte oplage.
Altijd uniek, handgemaakt in eigen atelier. Elk ontwerp is het resultaat van en combinatie van gerecycleerd leder en textiel, het gebruik van vegetaal gelooid leder, eenvoudige lijnen en een fijn, speels detail of opvallend kleuraccent.
Resultaat? Heel veel eigenheid en creativiteit in de vorm van een unieke handtas als onmisbaar accessoire in elke garderobe. Elke vrouw is uniek. Het mooie is, dat dàt net de reden is waarom elke vrouw een tas van Hanne  Beutels verdient.

Belgisch design, leder & accessoires

Wat begon als een stil rijpende droom, is in 2013 uitgegroeid tot werkelijkheid: de opening van een winkel waarin ‘lokaal’ en ‘duurzaam’ centraal staat.

Uit de zoektocht naar de combinatie van kwaliteit en creativiteit van eigen bodem, ontstond een hechte band met een heel aantal Belgische creatievelingen die gepassioneerd ontwerpen. Door enkel met Belgische ontwerpers te werken, wordt ‘lokaal’ heel concreet ingevuld. Bovendien zijn de ontwerpen ofwel in België gemaakt, ofwel in Europa. Dit heeft positieve gevolgen voor transport (voetprint minimaal), service (herstellingen en aanpassingen op maat) en geeft een rechtstreeks contact met de ontwerpers.

Leder is voor mij steeds één van de mooiste producten in de circulaire economie geweest. Het is een restproduct en het is natuurlijk. Reeds als klein meisje was ik gefascineerd door het recycleren van tassen en schoenen. De Belgische ontwerpen in mijn winkel staan voor duurzaam, tijdloos, eerlijk en kwaliteit. Ze zijn wars van seizoenen en trends en ze overleven de waan van de dag. Ze worden in kleine aantallen geproduceerd, uit Europese leders en met respect voor de werkomstandigheden van de makers. Het zijn ontwerpen om ‘a lifetime’ mee te gaan, meer nog om te worden gekoesterd voor een volgende generatie. Omdat we allemaal verantwoordelijk zijn voor de mens en de andere dieren.

Omdat elk steentje bijdragen een verschil maakt.