Lilu

Lilu werd in de zomer van 2004 gelanceerd. Hun passie voor prachtig, natuurlijk leer en gesofisticeerde details bracht Emmanuelle Adam en Veerle Van Bever ertoe om elk seizoen een eigen collectie handtassen te ontwerpen en te ontwikkelen. Hun prachtige collectie tijdloze, handgemaakte handtassen is vervaardigd uit het beste en zachtste leer en wordt in hun atelier te Brussel gemaakt. De ontwerpers reisden de hele wereld rond op zoek naar het beste kalfsleer, suede en nappaleer om zo handtassen te ontwerpen die passen in het leven van de moderne vrouw. Deze opvallende handtassen zijn er in een verschillende trendy kleuren, ze hebben een leren binnenzijde, een gsm-vakje en een zijzakje met rits; kortom perfect voor vrouwen met een drukke levensstijl!

Belgisch design, leder & accessoires

Wat begon als een stil rijpende droom, is in 2013 uitgegroeid tot werkelijkheid: de opening van een winkel waarin ‘lokaal’ en ‘duurzaam’ centraal staat.

Uit de zoektocht naar de combinatie van kwaliteit en creativiteit van eigen bodem, ontstond een hechte band met een heel aantal Belgische creatievelingen die gepassioneerd ontwerpen. Door enkel met Belgische ontwerpers te werken, wordt ‘lokaal’ heel concreet ingevuld. Bovendien zijn de ontwerpen ofwel in België gemaakt, ofwel in Europa. Dit heeft positieve gevolgen voor transport (voetprint minimaal), service (herstellingen en aanpassingen op maat) en geeft een rechtstreeks contact met de ontwerpers.

Leder is voor mij steeds één van de mooiste producten in de circulaire economie geweest. Het is een restproduct en het is natuurlijk. Reeds als klein meisje was ik gefascineerd door het recycleren van tassen en schoenen. De Belgische ontwerpen in mijn winkel staan voor duurzaam, tijdloos, eerlijk en kwaliteit. Ze zijn wars van seizoenen en trends en ze overleven de waan van de dag. Ze worden in kleine aantallen geproduceerd, uit Europese leders en met respect voor de werkomstandigheden van de makers. Het zijn ontwerpen om ‘a lifetime’ mee te gaan, meer nog om te worden gekoesterd voor een volgende generatie. Omdat we allemaal verantwoordelijk zijn voor de mens en de andere dieren.

Omdat elk steentje bijdragen een verschil maakt.