Annelies Timmermans

Annelies Timmermans studeerde in 2006 af als grafisch vormgeefster aan Sint-Lucas in Antwerpen. Haar passie voor mode voerde haar echter naar Milaan waar ze stage liep bij verschillende modehuizen. Nadat ze in 2007 de publieksprijs van de Comeva en Fortis Startersaward in de wacht sleepte, presenteerde Annelies Timmermans haar eerste handtassencollectie.

Annelies Timmermans’ collectie staat voor unieke en luxueuze handtassen. De collectie is een fascinerende combinatie van de Belgische roots en de bekende Italiaanse cultuur van leerbewerking. Dit resulteert in een reeks handtassen die de know-how en het talent weerspiegelen, gecombineerd met de wil om vrouwen praktische, functionele maar toch ongelooflijk verfijnde handtassen te bieden. Met de styling, productie en distributie in eigen handen, verpersoonlijken de Annelies Timmermans handtassen de hedendaagse vrouw, klasse en tijdloze kwaliteit.

Belgisch design, leder & accessoires

Wat begon als een stil rijpende droom, is in 2013 uitgegroeid tot werkelijkheid: de opening van een winkel waarin ‘lokaal’ en ‘duurzaam’ centraal staat.

Uit de zoektocht naar de combinatie van kwaliteit en creativiteit van eigen bodem, ontstond een hechte band met een heel aantal Belgische creatievelingen die gepassioneerd ontwerpen. Door enkel met Belgische ontwerpers te werken, wordt ‘lokaal’ heel concreet ingevuld. Bovendien zijn de ontwerpen ofwel in België gemaakt, ofwel in Europa. Dit heeft positieve gevolgen voor transport (voetprint minimaal), service (herstellingen en aanpassingen op maat) en geeft een rechtstreeks contact met de ontwerpers.

Leder is voor mij steeds één van de mooiste producten in de circulaire economie geweest. Het is een restproduct en het is natuurlijk. Reeds als klein meisje was ik gefascineerd door het recycleren van tassen en schoenen. De Belgische ontwerpen in mijn winkel staan voor duurzaam, tijdloos, eerlijk en kwaliteit. Ze zijn wars van seizoenen en trends en ze overleven de waan van de dag. Ze worden in kleine aantallen geproduceerd, uit Europese leders en met respect voor de werkomstandigheden van de makers. Het zijn ontwerpen om ‘a lifetime’ mee te gaan, meer nog om te worden gekoesterd voor een volgende generatie. Omdat we allemaal verantwoordelijk zijn voor de mens en de andere dieren.

Omdat elk steentje bijdragen een verschil maakt.